Psychologische coaching

 

Wanneer is psychologische coaching iets voor u?          

 

Eťn op vier mensen krijgt in zijn of haar leven vroeg of laat te maken met psychische en/ of emotionele problemen. Deze gaan soms vanzelf weer over maar klachten of symptomen kunnen ook heel lang aanhouden. Je kan zelf veel doen door je emoties en problemen aan te pakken waardoor je weer grip op je leven krijgt en weer sterker in het leven staat.

Maar soms is het prettig en verstandig om ondersteuning en hulp hierbij te  vragen.

 

Wil je hulp hebben bij het aanpakken van je psychologische en/of emotionele problemen en klachten dan kan psychologische coaching een manier zijn. Je kan dan sneller grip krijgen op je emoties en psychische problemen zodat je je leven weer beter aan te kunt en je jezelf weer sterker in het leven voelt staan.

 
Volwassenen en kinderen met psychische en/of  emotionele klachten kunnen in mijn praktijk terecht voor kortdurende, effectieve hulp met een persoonlijke en professionele aanpak. De aanpak is snel en doelmatig, gericht op herstel, eigen kracht en preventie van de klachten.

 

Met welke psychische klachten kun je bij mij terecht?
- Angst- en paniekklachten
- Dwangklachten
- Somberheid en depressieve klachten
- Posttraumatische stressklachten
- Onverklaarbare lichamelijke klachten
- Impulscontrole en/of agressieregulatie problemen
- Gedragsproblemen
- Rouwproblematiek
- Werk- en studiegerelateerde problemen
- Stress, overspannenheid, burn-out
- Identiteitsproblemen
- Onzekerheid/gebrek aan zelfvertrouwen
- Sociale problemen, assertiviteitsproblemen
- Overmatig piekeren
- Slaapproblemen
- Gezinsproblemen en/of partnerrelatieproblemen

Behandelingsmethodes

De totale behandeling is kortdurend, praktisch, oplossingsgericht en laagdrempelig. In de consulten ligt de focus zowel op vermindering van de klachten op korte termijn als op de factoren die het probleem veroorzaken en de klacht in stand houden. Er wordt daarbij uitgegaan van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mensen, zodat je op korte termijn zelf de regie weer in handen hebt.

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende therapieŽn of behandelwijzen zoals psychologische sessies, coachingsgesprekken,  Bach Bloesemremedies of energietherapieŽn b.v. Reiki.

Bij elke cliŽnt wordt gekeken naar de best passende werkwijze en technieken en wordt er een plan van aanpak gemaakt  gericht op het opheffen of beter beheersbaar maken van psychische en/ of emotionele klachten.

 

Door mijn jarenlange werk- en levenservaring op het gebied van psychische en emotionele klachten,  mijn grote invoelvermogen , mijn afgeronde opleiding als klinische psychologe in combinatie met diverse holistische opleidingen die ik afgerond heb zoals het Reiki Masterschap , Bach bloesemspecialiste , Hooggevoeligheidscoach en Parapsychologie is de psychologische coaching in mijn praktijk een prima manier om je leven in korte tijd weer aan te kunnen en je weer sterker in het leven te doen staan.

 

Graag tot ziens in mijn praktijk!